УПИС у средњу школу

– Поштовани ученици и родитељи,
Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се ученицима обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе. Имајући у виду актелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које је донела Влада Републике Србије, одлука о времену и начину полагања завршног испита биће донета накнадно, по окончању забране кретања.
Са надом да ћемо овај испит успети да спроведемо пре завршетка текуће наставне године, намеравамо да интензивирамо активности које би помогле ученицима осмог разреда да се припреме за завршни испит. С тим у вези, донели смо одлуку да спроведемо онлајн тестирање којим ћемо ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања и то би био први пробни тест који је у складу са тренутним могућностима рада од куће.
Сврха овог тестирања јесте самопроцена ученичких постигнућа и стицање увуда у ниво стеченог знања. Циљ није оцењивање од стране наставника, али јесте прилика да након тестирања ученици посвете додатно пажњу областима из којих су имали лошије резултате на тестирању. Ово је први пробни завршни испит. По повратку у школске клупе реализоваће се и други пробни испит, у реалном окружењу и уз поштовање свих прописаних процедура.
Сва неопходна упутства и кораке које нас очекују како бисмо сви заједно успешно реализовали ово тестирање добијаћете благовремено од стране одељењских старешина, а упутства ће бити истакнута и на сајту школе.
Техничке припреме за спровођење онлајн пробног завршног испита
Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs. Ученици ће платформи приступати користећи налоге које су добили од одељењских старешина.
Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања је припремио демо верзију теста”Упознај окружење за самопроцену знања”, који треба да послужи ученицима да се на време, пре тестирања упознају са платформом.
Ученици су, од 14. априла 2020. године моћи да приступе платформи како би проверили приступне параметре, упозали се са окружењем, погледали упутства и урадили демо тест. Демо тест ће имати четири питања како би ученици имали прилику да виде какав тип питања их чека на тесту и моћи ће да се упознају са начином решавања.

-Драги осмаци, поштовани родитељи, 

Позивам вас да 25.04.2020. год. (субота) у 12,00 ч. присуствујете онлајн радионици ''Време је за важне одлуке - избор средње школе по твојој мери'', на којој ће се представити Средња стручна школа Крагујевац. О школи ће говорити и на питања ученика и родитеља одговарати директор Синиша Којић са својим сарадницима. Радионицу организује Развојни бизнис центар Крагујевац. 
Линк за пријављивање  https://zoom.us/webinar/register/WN_Ei9OQs-MSUuWPLDLIWR5zA    

Пријавите се и из прве руке сазнајте све што вас интересује о овој школи!